Voor als je jezelf aan het voorbij lopen bent

Voor als je jezelf aan het voorbij lopen bent

‘Jezelf voorbij lopen.’
Kent u die uitdrukking?

Ik vind hem prachtig. Met name als je hem vanuit het energiewerk bekijkt. Want ik zie het letterlijk bij mensen die te druk zijn. Hun energie gaat een eindje voor ze uit, naar voren rijkend, terwijl hun lichaam er ergens achteraan bungelt.

Gevolg?
Je weet niet meer wat er nu eigenlijk in het hier en nu gebeurt, in je lichaam.

Is dat belangrijk dan?
Ik denk het wel.

Als je geen aandacht hebt voor wat er in je lichaam gebeurt, kan het zomaar zijn dat je belangrijke signalen mist. Dat je als een kip zonder kop aan het rondrennen bent. Jezelf ’s avonds veel te uitgeput op de bank terug vindt. Dat je ergens op de dag een knallende koppijn hebt opgelopen, maar dat je geen idee hebt waar die nou vandaan komt en er ook geen aandacht aan besteed hebt, waardoor ie alleen maar erger werd. Of dat je je ergernis, verdriet of wat dan ook negeert, niet voelt, wegdrukt. Tot het tot een veel grotere uitbarsting komt dan nodig en handig. Dat je alles met je hoofd oplost, terwijl het antwoord vaak in je lichaam te vinden is.

Wat je het beste kunt doen als je merkt dat je jezelf voorbij loopt?
Gebruik maken van een andere uitdrukking, namelijk:

Pas op de plaats maken
Ga even zitten. Stel jezelf voor dat je energie vóór je lichaam zit, in plaats van erin. Breng die energie vervolgens weer terug in je lichaam. Stel het je gewoon voor en het gebeurt. De energie van je hoofd stop je weer in je hoofd. De energie van je borst in je borst, je armen in je armen, je buik in je buik…  Ervaar hoe het met je is. Ben je moe of vol energie of wat anders, zijn er emoties die de overhand hebben, plekken die pijn doen of gespannen aanvoelen.

Op adem komen
Als we het dan toch over energie hebben: adem is je levensenergie, daar kun je heel goed gebruik van maken. Haal dus een paar keer diep en hoorbaar adem, zoveel mogelijk richting je buik. In door je neus en minstens net zo lang uit door je mond. Bij elke uitademing laat je je lichaam meer ontspannen. Simpel maar heel werkzaam!

En nu stop ik met de uitdrukkingen. Immers, voor alles is tijd en plaats.

Ik wens je veel bewustzijn!


Dit artikel werd eerder gepubliceerd op het platform van Dochters van Twente. Daar brengen ze Oosterse en Westerse wijsheid op een mooie manier samen en je vind er blogs van verschillende experts.

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2020-03-18T14:36:49+02:00augustus 1st, 2019|Stress|0 Comments

Leave A Comment