De tijd is aan jezelf

De tijd is aan jezelf

‘Tijd is geen goud,
want goud is niets waard.
Tijd is leven.’

-José Luis Sampedro-

Doe jij het? Nee zeggen als iemand je ‘even nodig heeft’, terwijl het niet je taak is, of je eigenlijk geen tijd hebt?

Of stoppen met je werk en alles wat je nog van jezelf moest doen, als je merkt dat je rust zou moeten nemen?

Doe je regelmatig dingen ‘omdat dat nou eenmaal zo hoort’, terwijl je ze zelf – als je eerlijk bent – eigenlijk niet zo belangrijk of misschien wel stomvervelend vindt?

Er is iets wat je wereld kan veranderen. Namelijk: de tijd aan jezelf terug geven. Als iets of iemand tijd van je vraagt, gaat het namelijk nooit om alleen tijd, maar ook om een stukje van je leven. En dat is kostbaar.

Je tijd is van jou en van niemand anders. Het is aan jou om hem in te delen. Wat als je met jezelf afspreekt: vanaf nu zet ik mijn tijd in op een manier die voor mij waardevol en zinvol is. Zou je dan andere keuzes maken?

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op het platform Dochters van Twente, waar ze Oosterse en Westerse wijsheid samenbrengen. 

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2021-06-28T14:39:59+02:00

Leave A Comment