A playing mind is a joy forever

A playing mind is a joy forever

Gisteren liet Famce uit, onze hond (jawel, met een c, want onze oudste wilde destijds een speciale naam 😊). Ik kreeg opeens zin om een stukkie heel hard te rennen, gewoon even voluit aanzetten, met de wind mee en dan lekker hard gillen. Ik had er lol in, maar ik stopte snel weer toen ik in de verte een andere hondenuitlater aan zag komen.

Tja, ik voelde me toch een tikkeltje betrapt. Beetje stom om als volwassene in niet-hardloopkleren te rennen en er ook nog eens bij te gillen. Wat natuurlijk nergens op slaat, dat ik me geneerde. Want spelen, hoezo zou dat alleen voor kinderen zijn? Waarom stoppen we daarmee zodra we denken dat we ‘groot’ zijn?

Weet je nog hoe het als kind was? Dat je gewoon maar deed waar je op dat moment zin in had, wat op dat moment in je opkwam? Wat voor vrijheid je daarin voelde en hoe je kon opgaan in wat je aan het doen was?

En dan word je volwassen, en dan mag dat opeens niet meer van jezelf, van je omgeving. Want spelen is nutteloos. Het levert je geen geld op, maakt je huis niet schoon, zorgt er niet voor dat je je studie haalt, het brengt je niet van A naar B… Nee, als volwassene wordt het tijd dat je je bezighoudt met volwassen dingen. Voor je het weet loop je de hele tijd met een serieuze bril door het leven. Ik kan je vertellen, soms is dat behoorlijk handig, maar voor je levensgeluk kan het ook best prettig zijn om die bril eens een keer af te wisselen met een speelse.

Want veel onderzoeken hebben bewezen (en dan is het waar): spelen zorgt voor psychisch herstel, persoonlijke ontplooiing en, ook niet onbelangrijk, dagelijks plezier.

Ik zou zeggen. Verwissel nieuws en social media of stom voor de tv hangen gewoon eens met een potje spelen. Daadwerkelijk een spelletje pakken. Of vol overgave dansen. Lekker kleuren. Doen of je iemand anders bent, tikkertje, verstoppertje of nou ja… met de wind mee hollen. Een van de dingen waar ik het afgelopen jaar de meeste lol in had was een potje LaserQuest op een buitenterrein met bomen en schuttingen en holen waar je in kon kruipen. Had daarna wel een paar schaafplekken, maar dat was het dubbel en dwars waard.

Heb schijt aan wat mensen van je denken. Speel, vol overgave. Een dirty mind is a joy forever zeggen ze. Maar een playing mind ook!

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2021-06-28T14:37:39+02:00

Leave A Comment