Over mij

Over mij2020-05-29T15:33:09+02:00

pragmatisch, intuïtief, oprecht

“Het gaat niet om jezelf opnieuw uitvinden. Het gaat om beter worden in jezelf zijn. En vervolgens de ballen hebben om jezelf te blijven.”

Een quote die ik al een hele tijd geleden bewaard heb. Van wie hij is, kan ik niet meer achterhalen, maar het blijft een mooie.

Wat ik zelf wilde? Geen idee. “Wat wil jij?”, zou ik eerder vragen. Een strategie die prima werkte. Leuke banen, leuke man, leuke kinderen, leuk huis, leuke vrienden, goede band met mijn familie. ‘Die Hanneke, die heeft het goed voor elkaar.’

Maar gaandeweg de jaren was ik mezelf kwijtgeraakt. Niet helemaal hoor, maar er waren stukken die ik zeker niet aan de buitenwereld liet zien. Het liefst was ik de actiegerichte, levendige Hanneke die alles aankon en alles onder controle had, open minded, snel in voor iets nieuws. Een kant die zeker bij me hoort.

Tegelijkertijd ben ik snel geroerd, ongeduldig, een beetje lui, kan ik zwaarmoedig zijn, onzeker of ik wel goed genoeg ben en heb ik een lichaam dat – als ik even niet oplet – alles wat er in de omgeving gebeurt ‘opneemt’, waardoor ik ’s avonds wel eens uitgeput op de bank kan hangen. Dat zijn kanten die ik het liefst wegmoffelde onder het tapijt.

Op mijn 25ste had ik een burn-out te pakken. Zo gaat dat als je alleen maar bepaalde kanten van jezelf leeft en als andere kanten er zo erg niet mogen zijn dat je ze niet eens herkent. Gelukkig bleef het bij die ene keer, maar soms bleef het ploeteren.

Langzaam werd het anders. Ik leerde dat ik niet alles kan beredeneren en controleren met dat snelle hoofd van me. Hier in het westen is ons verstand vaak goed ontwikkeld. We maken er vaak en dankbaar gebruik van. Terecht hoor. Maar wat als je ook je lichaam, je emoties en je intuïtie gaat gebruiken als informatiebron? Ik ervoer dat er ook daarin enorm veel informatie en wijsheid te vinden is. Ik ging me bezighouden met energie, die van mezelf, die van anderen en alles wat daar omheen zit. En ik merkte dat ik daardoor meer in balans raakte. Dat ik er steeds beter in werd om mezelf te zijn.

ik denk niet dat ik ooit uitgeleerd zal zijn. Maar – om maar bij die quote van het begin te blijven – ik merk dat ik er steeds beter in word mezelf te zijn en te laten zien, in alle aspecten.

Het is wat ik iedereen gun, ook jou: ‘Beter worden in jezelf zijn en vervolgens de ballen hebben om jezelf te blijven.’ Dat je verwondert raakt over alles wat er in je zit, keuzes gaat maken die echt bij jou passen en ervoor gaat staan, in plaats van door de omgeving of door gewoonte ingegeven. Het geeft je meer plezier in het leven, meer energie en een groot gevoel van vrijheid.

Waar ik warm voor loop mag duidelijk zijn: ik vind het ontzettend gaaf als ik zie dat mensen gaan ontdekken wat ze werkelijk drijft, waar ze warm voor lopen. Als ze ontdekken dat ze een onuitputtelijk vat met mogelijkheden zijn en dat ze alle wijsheid en vaardigheden die ze nodig hebben al in zich hebben.

Wil je meer weten over mijn manier van coachen?
Dat lees je hier.

Programma’s

>> Wekelijkse inspiratieboost
(gratis in je mailbox)

Hier vind je me

Hanneke Nijland
Waterhoekweg 4a
7597 MA Saasveld
(diep in de prachtige
Twentse binnenlanden)

T 06 508 338 00
E hnd@hannekenijland.nl

KvK    08153914
btw    NL 1042.50.781.B01
IBAN  NL56 ABNA 0519 1818 67

Stel je vraag!

Ik help je graag. Stuur een mail of bel me:
06 508 338 00.

00-hanneke-nijland-fcDelen mag, zoveel je wilt. Als je de content maar onveranderd laat en mijn naam en website als bron vermeldt.

> Algemene voorwaarden
>> Disclaimer
>> Privacyverklaring