Programma Leef voluit

Programma Leef voluit2021-01-30T12:28:57+02:00

Van ‘het gaat wel’ naar ‘YES’
Programma Leef Voluit

Je staat al een tijdje te dralen op het spreekwoordelijke kruispunt. De vinger kun je er niet op leggen. Je weet alleen dat je niet gelukkig bent. Dat je ’s ochtends niet altijd evenveel zin hebt in de dag. Dat je je energieloos voelt. Misschien zelfs wel verveeld, als je eerlijk bent tegen jezelf. En tegelijkertijd mag je eigenlijk niet klagen. Je hebt toch alles?

Herken je dit?

 • Er zijn heel veel dingen in je leven die MOETEN.
 • De dingen die je doet leveren je niet zoveel energie op. Sterker nog, het komt regelmatig voor dat je jezelf ’s avonds languit op de bank terugvindt, geen puf meer om iets te doen.
 • Je wilt het anders… maar wat, wat kun je, wat wil je, wat is dan echt je ultieme droom, dat weet je niet, óf je vindt het lastig om ervoor te gaan.
 • Je zit regelmatig in een spagaat: werk, kinderen, partner, vrienden. Alles wil je goed doen, maar waar blijft de ruimte voor jezelf.

Je voelt dat het anders kan. Je wilt het ook. Maar toch ga je door zoals je dat al tijden doet.

Het kan anders

Leven zoals je altijd deed is misschien niet meer wat nu bij je past. Soms is het tijd stil te staan bij wat jij nou echt nodig hebt.  

 • Wil jij met (nog meer) plezier  je leven leiden?
 • Stappen zetten die je tot nu toe nog niet durfde te zetten, of waarvan je niet wist dat je ze wilde zetten?
 • In beweging komen?

Wat is Voluit Leven

Voluit leven is leven met alles wat je in je hebt. Niet alleen met je verstand, maar ook met de wijsheid van je lichaam, je emoties en je intuïtie. Dat je jouw leven leidt. Niet dat wat je bijvoorbeeld je ouders, je baas of je partner voor je in gedachten heeft (of waarvan je denkt dat ze dat voor je in gedachten hebben). Je weet dat er niemand anders verantwoordelijk is dan jijzelf. Je hebt alle sleutels zelf in de hand om er jouw leven van te maken.

Voluit leven begint met tijd maken. Niet langer hollen, maar juist stilstaan bij hoe je leven nu is. Wat wil je houden, wat zou je liever kwijt willen? Wat geeft je energie en wat kost energie? Wat vind je écht belangrijk? Wat maakt je gelukkig, wat juist niet?
De dingen zien zoals ze zijn. Jezelf zien zoals je bent. Om van daaruit eventueel stappen te zetten.

Voluit leven gaat verder met onderzoeken en uitproberen. Je weet wat je wilt. Maar hoe je dat kunt bereiken, dat is soms stug uitproberen. Trial & error. En soms zit je direct op het goede pad. Zie het als een avontuur. Je gaat op pad, maar waar je uitkomt, dat kun je nooit zeker weten.

En merk je dat je op het goede spoor zit, dan is het soms een kwestie van volhouden. Niet alles gaat direct goed. Je doet soms dingen die je eigenlijk niet meer wilt. Wie denkt dat Voluit Leven altijd over rozen gaat, komt bedrogen uit. Maar weet wel: waar je de meeste moeite voor hebt gedaan, wat je niet komt aanwaaien maar wat toch lukt, dat geeft vaak grote voldoening.

Voluit leven is  leven op een manier die precies op jouw lijf geschreven is, een leven dat je plezier en voldoening geeft.

Dat is soms een zoektocht en daarom heb ik het Voluit Leven programma ontwikkeld. 

Om samen te ontdekken wat jou energie geeft, waar jij warm voor loopt. En vervolgens die stappen te zetten die passen bij wie jij nu, op dit moment bent.

Wat is het Voluit Leven programma?

Mooie dingen bereik je door jezelf een aantal vragen te stellen én ze eerlijk te beantwoorden.
Wie ben ik.
Wat kan ik.
Wat wil ik
.
En klopt het beeld wat ik wat dat betreft over mezelf heb.  

Het Voluit leven programma is een programma van vier maanden. Je krijgt:

 • 5 persoonlijke gesprekken van anderhalf uur. Je leert stap voor stap hoe je je leven voluit kunt leven. Je leert tijd maken, dromen realiseren, te bouwen aan je leven. Dromen, maar dan wel met een praktische inslag, helemaal gericht op jouw situatie.
 • 3 video’s die belangrijke thema’s nog eens extra toelichten.
 • Oefeningen en opdrachten om tussen de gesprekken door thuis te doen. Zo leer je Voluit leven in de praktijk te brengen.
 • Je eigen Voluit Leven dagboek, waarin je vastlegt wat voor jou werkt, wat voor jou belangrijk is. Dat helpt je om dingen inzichtelijk te krijgen. Zo kun je gerichtere stappen zetten.
 • Dagelijks aan de slag. Zo blijft het niet bij theorie, maar breng je het gelijk in de praktijk.

het programma bestaat uit 4 onderdelen:

 1.  bloot leggen waar jij echt naar verlangt.
 2. ervaren wat jij echt belangrijk vindt in het leven, wie je bent als je alle lagen die er in de loop van je leven bovenop zijn gestapeld, ervan af haalt.
 3.  ontdekken welke overtuigingen, interne programma’s en patronen  je ervan weerhouden te doen wat je graag zou willen doen en hoe je die op een positieve manier om kunt draaien.
 4.  daadwerkelijk de eerste stappen zetten naar het leven dat je wenst en leren wat je kunt doen als je toch even terugvalt.

Een combi van gesprekken, aanboren van je intuïtie, meer verbinding met de wijsheid in je lichaam, oefeningen en opdrachten. Zodat jij je leven voluit kunt leven op een manier die jou gelukkig maakt. 

Wat levert het programma je op?

 • Focus en Rust. Aandacht voor jezelf en voor wat je echt belangrijk vindt in het leven. Je leert jezelf kennen en gaat daardoor keuzes maken die echt bij je passen. Dat geeft ruimte.
 • Energie. Als je de dingen doet die echt bij je passen, keuzes maakt die echt bij je passen, dan kost het leven je geen energie, dan geeft het je energie.
 • Stappen zetten. Focus en rust, energie: het zijn ingrediënten om te bewegen naar een leven dat jou past. Je weet wat je wilt, hoe je het wilt, en onderzoekt hoe jij het best om kunt gaan met de valkuilen en beren onderweg.
 • Leven met alles wat je in je hebt: voluit leven!

De vaardigheden die je leert, de kennis die je opdoet… het zijn geen snelle hypes. Het zijn dingen waar je de rest van je leven iets aan  hebt. In je werk, je privéleven, altijd.

Je investering in tijd

Het Voluit Leven programma vraagt een investering in tijd en geldt. Het duurt 4 maanden. Veel van de tijd die je besteedt aan het programma is geen huiswerk of studietijd, maar ‘oefenen’ in de praktijk. Je doet de dingen die je normaal ook doet, maar past ondertussen toe wat je tijdens de gesprekken hebt geleerd.

Die gesprekken zijn er 5 in totaal, van ongeveer 90 minuten. Daarnaast vraag ik je om elke dag even stil te staan bij wat je hebt geleerd, bij wat je wilde leren en hoe het je in de praktijk is afgegaan. Daarvoor gebruik je je dagboek. Dat kan in 10 minuten, maar ik ken ook mensen die er een half uur aan besteden.

Je investering in geld

Het Voluit Leven programma is een persoonlijk programma. Hoewel we een aantal vaste onderdelen doorlopen, zijn de gesprekken 1-op-1. Je hebt dus alle ruimte om je eigen verhaal kwijt te kunnen en krijgt persoonlijke feedback.

Investering € 769,- excl. btw (incl. btw voor particulieren) voor alle gesprekken, de video’s, de opdrachten en het dagboek.

Wil je je aanmelden, of liever eerst sparren?
T 06 508 338 00
E hnd@hannekenijland.nl

Ik begeleid mensen die niet tevreden zijn met hun leven zoals het er nu uitziet. Die moe zijn van het leven van alledag en graag wat meer energie zouden willen hebben. Het gevoel dat je alles hebt, gelukkig zou moeten zijn en het toch niet bent. Is dit nou alles? Zou er voor mij nou echt niet meer in zitten? Herken je dat soort vragen? Ze zijn de voorbode van iets nieuws. Een volgende stap in je leven. Ik loop graag een eindje met je mee.

T 06 508 338 00
E hnd@hannekenijland.nl

>> meer over mij


ochtend meditatie

Gratis wekelijkse inspiratie

Wil jij elke week waardevolle tips en inzichten over leven met passie en gedrevenheid, op een manier die bij jou past? Meld je vooral aan. Je kunt je snel weer uitschrijven en ik gebruik je mailadres alleen voor deze wekelijkse inspiratiemail.


work life balance

Gratis 1-op-1 resultaatsessie

In een – uiteraard vrijblijvende – Skype-sessie van 20 minuten gaan we in op de zaken waar jij tegenaan loopt en krijg je minimaal 2 persoonlijke tips waardoor je weer met meer plezier en passie door het leven gaat.

>> Vertel me meer