Onrustig, gestresst? Misschien heeft het wel een heel andere reden dan je denkt

Onrustig, gestresst? Misschien heeft het wel een heel andere reden dan je denkt

Dochter van 12, bijna 13 hangt op de bank. Hoofd naar beneden, benen op de rugleuning. ‘Wat kan ik doehoen? Ik verveeeel me.’

Ik herinner het me, dat gevoel van intense verveling. Van die lange zondagmiddagen, niks te doen. Geen tv. Geen actie. Trage tijd, minuten die uren duurden.

Maar ik zal je vertellen, ik heb me het meest verveeld in een tijd dat ik gewoon druk was. En ik herkende het compleet niet. Kwam er eigenlijk achteraf pas achter.

Ik was onrustig, de hele dag door. Vooral tijdens m’n werk. En daar had ik veel van, van dat werk. De hele dag bezig met marketing en teksten schrijven. Omzet draaien, nieuwe mensen ontmoeten, klanten spreken. Jaren had ik het met ontzettend veel plezier gedaan en nu kreeg ik er een rottig gevoel van. Ik bestempelde het als stress. Dacht dat ik wat minder moest gaan doen en deed dat vervolgens. Het hielp geen bal. Ik werd alleen maar nog onrustiger.

Ik verveelde me gewoon dood. Dat is wat er aan de hand was. Het werd tijd voor nieuwe dingen leren. Andere kunstjes onder de knie krijgen. Uitdaging, in plaats van rust.

Verveling sluipt erin, beetje bij beetje en dat is misschien wel waarom je het niet herkent. En als ze het door hebben, bekruipt veel mensen – merk ik uit gesprekken – het gevoel dat ze vast zitten. Dat ze niet uit die verveling kunnen komen. Immers, bedrijf, verantwoordelijkheid. Goede baan. Hypotheek. Gezin. Het leven lijkt een tredmolen waar je voor eeuwig in moet lopen.

Waarom? Wil ik heel hard roepen. Gun het jezelf om de  boel eens op te schudden. De dingen om te gooien. Het is toch niet raar dat je nu niet meer leuk vindt wat je pakweg 7 jaar geleden nog ontzettend veel plezier gaf? Je hebt het kunstje onder de knie, je bent zelf veranderd en hecht waarde aan andere dingen. Ik noem maar wat redenen. Doorgaan zoals je altijd deed omdat je het gevoel hebt geen andere optie te hebben? Dat is eeuwig zonde.

En verandering begint met een open blik. Laat je drijven op de wind van verwondering. Wat vind je interessant, wat maakt je nieuwsgierig? Waar gaan je ogen van glimmen als je eraan denkt? Het hoeft niet direct nuttig te wezen of in het geheel te passen.

Ik hoorde een verhaal over Steve Jobs – niet gecheckt of het waar is hoor. Zijn aandacht werd getrokken door de kunst van het kalligraferen. Hij vond het heerlijk om te doen en hoewel totaal niet nuttig, dompelde hij zich erin onder. Daarna kwam Apple. Jobs schijnt altijd gezegd te hebben dat zijn liefde voor kalligrafie de reden is dat zij zal eerste kwamen met computers met prachtige typografie. En dat is weer een van de redenen dat het merk zo immens populair werd.

Ik haal het voorbeeld aan, niet om te laten zien dat alles wat je leuk vindt en doet gelijk van die grote gevolgen moet hebben, maar wel om te laten zien dat alles wat je leert in je leven, alles wat je hebt gedaan omdat het je op dat moment leuk of interessant of wat dan ook leek, nooit weggegooide tijd of moeite is. Je neemt het mee in je persoonlijke gereedschapskist, en put eruit als het nodig is.

Verveel jij je in je leven?
Wat zou jij willen doen of leren of ervaren om de boel een beetje op te schudden?
Waarom zou je daar dan niet mee beginnen? Ook als is het maar een heel klein beetje.

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2018-09-26T14:41:01+00:00september 26th, 2018|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment