Je minder gestresst en onvoldaan voelen? Stop met multitasken

Je minder gestresst en onvoldaan voelen? Stop met multitasken

Soms trap ik er nog wel eens in. In de valkuil van het multitasken. Whoop whoop daar gaan we weer… Druk dagje vandaag. Regeldingetjes. Doedingen. Real life gesprek. Telefoontjes. Nakijken. Navragen. Lastige mail. Overleggen. Boodschappen. Bepalen wat ik van een bepaalde kwestie vind. Dit dan ook nog eens goed overbrengen. Kind ophalen. Een blog schrijven. Koken. Zo’n onrustig, vol dagje, met van alles wat ik gedaan wil hebben en wat gedaan moet worden.

Ken je dat? Op het puntje van je stoel. Schouders hoog, nogal onrustig gevoel in je buik en een beginnende hoofdpijn. Ongeveer 10 tabbladen op je laptop open. Je was bezig met het een, er schoot je wat te binnen over het ander. Voor je het wist was je daarmee bezig met in je achterhoofd nog al die andere dingen. Aaargh.

Hoe je het op kunt lossen, dat opgejaagde gedoe? Het antwoord is te simpel voor woorden. Een regelrechte open deur. Maar ik pleit ervoor dat we met zijn allen maar eens door die open deur heen gaan. Waar ik het over heb: singletasken.

Niet alles tegelijk, door elkaar. Maar alles zo veel mogelijk na elkaar. Met aandacht en focus. Maak desnoods een lijstje, zodat je overzicht krijgt en alles uit je hoofd is. Dan kun je lekker afvinken als je met een taak klaar bent.

Je creëert harmonie in je geest en dat maakt rustiger, blijer, uitgeruster. Je werkt uiteindelijk sneller en – wat een wonder – de resultaten zijn beter. Nog een voordeel van dingen met aandacht doen: het brengt je precies waar je moet zijn. Niet naar wat je gedaan hebt gisteren, niet naar alles wat je straks nog moet doen, maar gewoon bij nu, dit moment. Meer is er eigenlijk niet toch?

En dat verhaal over vrouwen en multitasken, dat we daar zo goed in zouden zijn? Dat is achterhaald. Het klopt gewoon niet. Door dingen tegelijkertijd te doen, doe je ze eigenlijk maar half. Je bent constant aan het schakelen en dat kost ontzettend veel energie. Het levert je veel meer stress op dan nodig.

Mijn uitdaging voor jou vandaag: doe je dingen één voor één, met je volle aandacht. Leg je telefoon ver weg. Doe desnoods je deur even dicht als collega’s te pas en te onpas binnenwandelen. Ik denk dat je zult merken dat je – zelfs bij werk waar je niks aan vindt – mooie momenten kunt ervaren en dat je je aan het einde van de dag blijer, voldaner en tevredener voelt.

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2019-04-11T08:59:22+00:00april 11th, 2019|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment