Intuïtie en spiritualiteit, wat is het nut daar nou van?

Intuïtie en spiritualiteit, wat is het nut daar nou van?

Het afgelopen weekend organiseerden we weer het Rode Maanfestival in de weilanden rondom mijn huis. Het was als vanouds heerlijk, confronterend, vermoeiend en energiegevend tegelijk. Zo’n 175 vrouwen kwamen een heel weekend kamperen en konden genieten van optredens, een klein marktje, van massages, readingen, healingen en meedoen aan workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Het is zo’n festival waar je vrouwen tegenkomt die je in je normale kringetje misschien niet direct tegen komt. Dat je van elkaar leert, van elkaar ziet en merkt dat iedereen haar eigen dingen heeft. Dat iedereen bijzonder is en dat iedereen normaal is. Dat je samen meer kunt dan alleen. Dat je verder komt door elkaar te steunen. Waarom alleen voor vrouwen? Een weekendje zonder mannen geeft een heel andere energie die door veel vrouwen als veiliger wordt ervaren, waardoor ze de maskers eerder kunnen laten zakken. Los daarvan: het is ook wel eens lekker en boeiend om je onder te dompelen in vrouwenenergie.

Meer tussen hemel en aarde
En die spiritualiteit? Voor mij staat het voor het ervaren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat je gezamenlijke wijsheid bezit die verder gaat dan dit menselijke leven.
Ik denk dat we in het Westen 1 ding enorm goed ontwikkeld hebben met ons allen: ons verstand. Daar wordt al vanaf de kleuterschool hard aan gesleuteld. Een goed verstand wordt beloond, daar kom je verder mee. Maar eigenlijk is het best een eenzijdige ontwikkeling. Als je daarnaast ook nog je emoties, wat je voelt in je lichaam én je intuïtie op een goede manier leert in te zetten, heb je een grotere gereedschapskist en heb je meer tools voor een rijker leven.

Is elke ingeving intuïtie?
Intuïtie is ‘dat wat je zomaar weet’. Maar niet elke ingeving en niet elk onverklaarbaar gevoel is intuïtie te noemen. Je kunt dus niet zomaar op je eerste indrukken afgaan. Want die zijn vaak gekleurd door onzekerheid, (voor)oordelen, ervaringen uit het verleden, of, ik noem maar wat, of je de persoon of de situatie leuk of niet leuk vindt.
Dus: hoe beter je jezelf kent en jezelf ten opzichte van de ander en de wereld, hoe zuiverder je intuïtie en hoe meer je erop kunt vertrouwen.

Wat kun je nu doen om je intuïtie te vergroten

  • Leer jezelf kennen, zodat je zo neutraal mogelijk kunt kijken. Wat voor overtuigingen heb je, welke (voor)oordelen, welke angsten, projecties of fantasievolle gedachten. Wat heb je altijd voor waar aangenomen? Durf jezelf te bevragen, nieuwsgierig te zijn, al je aannames nog eens los te schudden om te kijken of ze wel kloppen. Weet dat jij jouw waarheid hebt, dat anderen weer een andere hebben en dat beide naast elkaar kunnen bestaan.
  • Zorg voor een goede lichamelijke en geestelijke conditie: voorkom stress, geniet van het leven en luister naar jezelf.
  • Centreer: breng je concentratie en energie naar binnen. In je lichaam. Naar het centrum van je hoofd bijvoorbeeld, of naar het midden van je lichaam, vlak onder je navel. Dat kan met meditatie, maar ook yoga, aikido of Tai Chi kunnen daarbij goed helpen.

Mocht je willen leren je intuïtie meer in te zetten, dan zou je een training of workshop op dat gebied kunnen volgen. Google maar eens, er zijn er vele. Zelf volgde ik (alweer bijna 7 jaar geleden) de training Intuïtieve Ontwikkeling bij OmZin in Borne, als opmaat naar de healingopleiding en de readingopleiding. Daarna heb ik hem regelmatig begeleid als assistente. Zoek je een integere, zorgvuldige, gedegen en ‘beide voeten op de grond’-opleiding, dan kan ik je deze van harte aanraden.

Je kunt natuurlijk ook volgend jaar naar het Rode Maanfestival komen. Dat is dan op 19, 20 en 21 juni. Save the date alvast, ik laat je weten wanneer de kaartverkoop begint

Een fijne dag,
Hanneke

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2019-06-20T09:15:27+00:00juni 20th, 2019|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment