Hoe lonend het kan zijn je enthousiasme te volgen

Hoe lonend het kan zijn je enthousiasme te volgen

Soms heb je een idee waar je enorm enthousiast over bent, enorm veel energie van krijgt. Je weet zeker dat je ermee wilt beginnen en dat het je heel wat brengen kan. Maar dan is er weer iets anders dat de aandacht vraagt. Werk dat echt af moet. Een kind dat naar de sport moet. Nog meer werk. Onzekerheid of het wel zo’n goed idee is. Een vergadering. Nog meer werk. Nog meer onzekerheid. Voor je het weet ben je een week of nog meer verder. En dat goede idee is ergens onderin de ladekast verdwenen. Als je het al terugvindt, zit er zoveel stof op dat de glans is verdwenen, samen met de lust om ermee aan de slag te gaan. Er staan opeens veel te veel beren op de weg. Zegt ze uit ervaring.

Soms gaat het anders. Zegt ze ook uit ervaring.

Vorige week donderdag: ik had tijd ingeruimd om te brainstormen over mijn bedrijf. Het lijkt me bijvoorbeeld zo gaaf om ook een groepstraining te maken  van Voluit leven. Die is prachtig om alleen te doen, maar van elkaar kun je ook veel leren. Mooie andere nieuwe ideeën borrelden en ik dacht: laat ik er ook nog eens een nachtje over slapen. Wellicht brengt het nog meer nieuws.

Ik ging die avond naar bed met een vraag in mijn gedachten: wat zou een mooie volgende stap in mijn werk zijn? Mijn telefoon lag nog naast me toen ik in slaap viel. Ik weet het, slecht, slecht, die moet je niet in je slaapkamer hebben, maar zo was het nu eenmaal en achteraf ben ik er blij van. Eerst niet. Want ik werd namelijk wakker van de muziek die nog aanstond. Maar toen ik mijn mobiel weg wilde leggen, lichtte een appje op.  “Hanneke, ik ben zo blij met je, daar zou je meer werk van moeten maken.” Hmm, dacht ik, zou ik het dan nu echt gaan durven?

Die ochtend werd ik wakker met de naam van het project in mijn hoofd en hoe ik het wil organiseren was me ook compleet duidelijk. Snel checken: yes! Domeinnaam nog vrij. Gelijk maar vastgelegd. In het weekend heb ik een logo bedacht en een website gemaakt. Die ging afgelopen maandag tegen de avond  live en bijna direct daarna kreeg ik opdrachten. De dag erna weer en de dag erna ook en het blijft maar doorgaan. Een week geleden bestond het hele project nog niet eens!

Moraal van het verhaal: zit je in een enthousiasme-bubbel of hoe je het ook maar noemen wilt: misschien een goed idee om er gebruik van te maken. Niet te wachten tot later, maar direct een eerste stap(je) zetten. Als je in zo’n flow zit, barst je van de energie en lijkt alles jouw kant op te vallen. Jammer om zo’n moment voorbij te laten gaan, want wie weet waar het je brengt.

Maar wat dan als het je niet brengt waar je op hoopt? (De angst daarvoor is vaak de grootste reden om er gewoon maar niet aan te beginnen). Mijn advies aan jou: heb plezier in het creëren, het ontdekken, het uitproberen. De uitkomst heb je niet in de hand, want die is afhankelijk van zoveel dingen. Dus maak je daar niet al te druk om en doe maar gewoon zoals jij denkt dat goed is. Wat zeggen ze ook alweer? De meeste mensen hebben vooral spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben.

Mijn advies aan mezelf: hou het wiel draaiende Han, blijf het water geven. Hou het plezier vast en de verwondering en blijf gaan, ook als het even niet zo gaat zoals je gehoopt had.

Nieuwsgierig geworden naar het project? Dat is www.brievenvanboven.nl. Geweldige naam he? Natuurlijk blijf ik ook gewoon coachen, dat vind ik veel te leuk om te doen. Qua updates wil ik de aandacht een beetje verdelen. Vanaf nu schrijf ik niet meer elke week, maar om de week een stukje. In de andere week schrijf ik een artikel voor brievenvanboven.nl. Wil je dat graag in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier inschrijven. Zou ik leuk vinden!

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2021-06-28T14:40:28+02:00

Leave A Comment