Het paardebloemen perspectief

Het paardebloemen perspectief

De wereld verandert als je van perspectief verandert.
Kijk naar dat veld met paardenbloemen.
Zie je onkruid?
Of zie jij duizend wensen?

Dé waarheid? Volgens mij bestaat ie niet. Jouw kijk op de wereld is anders dan die van je buurvrouw. En wie gelijk heeft? Allebei. Een glas is halfleeg en halfvol. Een muur kan bescherming zijn en belemmering. Een ruzie. Vaak ontstaat ie omdat beide partijen vasthouden aan hun versie van de waarheid. Een berg. Onderaan lijkt ie onoverwinnelijk. Sta je er bovenop, dan is de wereld opeens een stuk groter. We zijn geneigd te kijken naar een klein deeltje en zijn daar zo op gefocust dat we de rest niet zien.

Dingen zijn nooit zwart of wit. Ze zijn vaak niet wat ze in eerste instantie lijken. Wat als je verder kijkt?

Gisteravond hield ik een workshop. Daarin ging het heel even over de burn out die ik had toen ik 25 was, en de redenen daarvan. Toen ik die burn out  had, vond ik het het meest afschuwelijke wat me kon overkomen. Ik zakte er middenin en had geen idee hoe ik daar weer uit moest komen. Dat ik bovenop de berg kon klimmen voor meer uitzicht? Had ik dat maar eerder geweten.

Van die burn out heb ik echt heel lang het nut niet ingezien. Je komt er beter uit. Ammehoela. Pff. Ja dahaag. Dat vond ik onzingeklets. Concentratiemoeilijkheden, een geknakt ego, de angst dat ze je niet meer voor vol aanzien. Ikzelf die mezelf behoorlijk teleurgesteld had.

Gisteravond besefte ik weer eens hoe mijn perspectief in de loop der tijd veranderd is. Allereerst ten opzichte van die burn out. Achteraf gezien heb ik daardoor nu een zoveel prettiger leven. Al was het alleen maar omdat ik toch geleerd heb om bij problemen bovenop die berg te gaan staan om overzicht te krijgen. Dat ik niet meer zo sterk hoef te zijn, mezelf niet meer zo hoef te bewijzen…

Waar loop jij in je leven tegenaan? En wat gebeurt er als je er vanuit een ander perspectief naar kijkt? Het zou je leven zomaar kunnen veranderen, voor altijd!

 

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2018-11-15T12:06:51+00:00november 15th, 2018|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment