Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon

Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon

Als levenscoach zit ik natuurlijk in zo’n social media netwerk met andere coaches en mensen die veel bezig zijn met geluk en zinvol leven. Vaak vind ik het interessant, maar ik krijg er ook regelmatig een beetje de kriebels van in mijn buik. Mensen maken er zo iets verhevens van soms. Kan niet goed uitleggen wat ik bedoel, of het een soort kunstje is, een zwaar wetenschappelijk iets. Dat als je allemaal dingen doet op een bepaalde manier en dan gelukkig bent. Opeens is iedereen bijvoorbeeld aan de ochtendrituelen en maakt iedereen daar gratis e-books van. Of dat je op insta een filmpje ziet van een man die op blote voeten door de branding van een of ander hip strand wandelt en dan met het zinnetje eroverheen geplakt: ‘maak contact met de natuur’.

Wat ik er kriebelig aan vind… voor mij is het te veel gedoe. Te gezocht of te veel een plaatje. Maar misschien ben ik gewoon jaloers dat hij daar in San Francisco of Miami of LA zit en ik hier op kantoor met koude handen. Kan natuurlijk ook. En ik hoef natuurlijk niet te kijken of te volgen. Zo is het ook wel weer.

Misschien is het wat deze week in een avondwake gezegd werd, van de vader van een meisje waar ik op de lagere school bij in de klas zat. Het hele dorp kende hem en ook ver daarbuiten was hij een beroemdheid, omdat hij decennia lang op zijn eigen wijze bij de ingang zat van de plaatselijke – regionaal zeer bekende – discotheek om de entree te innen.

84 jaar is hij geworden als ik het goed heb. Gewoon bijzonder, noemden zijn kinderen hem. En  bijzonder gewoon. Hij had zijn vrouw, zijn (klein)kinderen, zijn werk, sigaar, borrel, zijn tuin en de aanloop thuis. In het in memoriam zeiden zijn kinderen: ‘waar wij tegenwoordig allemaal druk zijn met mindfulness en genieten en leven in het moment, heeft hij daar nooit aan gedacht. Zich niet afgevraagd hoe dat moest. Hij deed het gewoon.’

Ik merk dat dit eigenlijk een beetje in het verlengde ligt van de blog van vorige week. Maak het niet te moeilijk. Doe gewoon waar jij plezier aan hebt, wat jou het gevoel geeft zinvol bezig te zijn, met de mensen waar je van houdt. Meer is er niet van.

Waarom we het dan zelf soms zo ingewikkeld maken…

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2018-12-06T15:38:14+00:00december 6th, 2018|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment