Geladen pistolen

Geladen pistolen

Words are loaded pistols
Jean-Paul Sartre

Mooie quote van de week, dacht ik. Ik ben een ontzettende lezer, misschien dat ie me daarom zo aanspreekt. Want als geen ander weet ik hoe woorden kunnen verleiden, je voor even in een andere wereld kunnen trekken.

Er zijn mensen zeggen dat beelden veel meer zeggen (dat is vaak ook zo), maar laten we niet vergeten hoe  zwaar woorden soms kunnen wegen. Eén klein woordje kan leiden tot onuitsprekelijk groot verdriet, maar net zo goed tot mega-vreugde.

Interessant onderzoek
De Japanse wetenschapper Masaru Emoto deed in 2004 een interessant onderzoek. Misschien heb je er wel eens van gehoord. Hij verdeelde gekookte rijst in 3 verschillende, brandschone bakjes. Ze werden onder exact dezelfde omstandigheden een maand lang bewaard. Met het verschil dat het eerste bakje dagelijks overspoeld werd met woorden van liefde en positiviteit, het tweede met alleen maar negativiteit: beledigingen, boosheid, verachting. Het derde bakje werd neutraal behandeld.

Toen de maand voorbij was, bleek dat de rijst in bakje 1, dat alleen positieve boodschappen had gekregen, zich het best gehouden had. De rijst in de bak die overspoeld werd met negativiteit, was er het slechts aan toe, die zat vol vieze schimmels en rook het smerigst.

Ik ben altijd een beetje sceptisch bij dit soort proeven. Maar het is officieel wetenschappelijk onderzocht, dus dan moet het wel waar zijn.

Watch your language
Als je al ziet wat de kracht van woorden op rijst is, hoe onnoemelijk moet het dan wel niet zijn voor de mensen om je heen. Met onze woorden hebben we macht over andere mensen. Jij kunt kiezen. Hoe wil je raken met je woorden.

Maar minstens zoveel macht hebben woorden over je eigen leven. Om een simpel voorbeeld te geven, we kunnen zeggen ‘dit gaat nooit lukken’. Maar dit kan ook: ‘Oke, misschien gaat het moeilijk worden, maar ik wil graag dat het een succes wordt, dus ik pak het aan.’ Mag jij raden wat beter werkt.

Words are loaded pistols. Je krijgt wat je geeft. Mijn puberkinderen zouden zeggen: karma.

Wat wil jij achterlaten in je omgeving?
Wat roep jij af over jezelf?

Maak een afspraak

Merk jij dat je leven uit balans is, dat het je regelmatig meer energie kost dan het je geeft, of dat je je niet gelukkig voelt, terwijl je alle reden hebt om het wel te zijn? Heb je het gevoel dat je leven stil staat en je krijgt er om de een of andere reden geen beweging in?

Ik kan je helpen de dingen op een rijtje te zetten. Om de keuzes te maken die passen bij jou én ze vervolgens in de praktijk te brengen.
Zodat je weer lol hebt in je leven.

Bel me gerust: 06 508 338 00.
Of stuur een e-mail.

2018-10-25T09:18:14+00:00oktober 25th, 2018|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment